Geri dönüşümlü ürünler

    Geri Dönüşümlü Kalemler
                        

 Geri Dönüşümlü Defter ve Geri Dönüşümlü Yapışkanlı Notluklar












Ürünlerin üzerine ve içlerine logo baskısı yapılmaktadır.

Promosyon Ürünleri

Promosyon Ürünleri:

Tanıtım konusunda firmaların-şirketlerin başvurduğu temel yöntem promosyon ürünleri kullanmaktır. Bu sayede üretilen veya sunulan mal ve hizmetlerin kitlelere ifade edilişi daha hızlı ve sağlam olacaktır. Promosyon ürünleri kullanımı daha bilinen şekliyle ilk kez ABD’de 1789 yılındaki seçimlerde kullanıldı. Bu dönemde takvim olarak yapılan promosyonlar halka dağıtıldı ve seçmenleri yanlarına çekebilecek bir tanıtım aracı olarak kullanıldı. Bu anlamda bakıldığında ise hala yerini korumakta olan takvimden sonra çok daha ilginç promosyon ürünleri hızla kullanılmaya başlandı.
Aslına bakılırsa gerek küresel boyutta, gerekse de yerel boyuttaki birçok firma ürün tanıtımı konusunda çok çaba harcamaktadırlar. Her yeni üretilen ürün veya hizmet hızlı bir şekilde promosyon ürünleri sayesinde tanıtılarak son kullanıcıya sunulmaktadır. Bu anlamda bir çok ürün kullanılmaktadır ancak temel mantık logo ve baskı konusunda, şirket kimliğini en iyi ortaya koyan ürün seçilmektedir. Bu noktada kurumsal iletişim veya satın alma departmanında çalışanlar kendilerini hızla geliştirmektedirler. Özellikle son dönemde daha klasik promosyon ürünleri olan, kalem, defter, ajanda, kupa bardak vb. nin de dışına çıkılmaktadır. Ancak unutulmaması gereken bir nokta vardır. O da şudur ki; genelde kurumsal yapılanmalarını tamamlamış şirketlerin, şirket içi en temel ihtiyaçlarında kendi logolarını kullanırlar. Bu şu demektir, örneğin kullanılan bir çay bardağının da üzerinde fırın baskı şeklinde logo bulunmaktadır. Tabi ki yıllık olarak şirket çalışanlarının ihtiyaçları da vardır. 
  • Örnek vermek gerekirse promosyon ajanda, lastikli defter, promosyon kalem gibi firma içi kullanılan ürünler her yıl veya her ay ihtiyaç olan ürünlerdir. 
  • Bu materyaller şirket için tanıtım dediğimiz ve logonuzun firma çalışanlarının adeta saygısını kazanacağı ürünlerdir. 
  • Şunu da net söylemek gerekir ki, özellikle bankalar, sigorta şirketleri veya büyük finans şirketleri çalışanlarının farklı bir promosyon ürünü kullanmasını yasaklamışlardır.


Diğer yandan da tanıtım amacıyla yapılan promosyon ürünleri diyebileceğimiz kategoriye giren kısım ise çok çeşitlidir. Bu genelde kurumsal iletişim biriminde çalışanların hayal gücüne veya tanıtımı olacak metanın şekline, anlamına göre değişir. Bu alanda firmamız profesyonel danışmanlık hizmeti de vermektedir. Şimdiye kadar hiç görmediğiniz bir ürünün tasarımı ve üretimi konusunda danışmanlık verebilmekteyiz.

İlginç Promosyon Ürünleri

Yıllar yılı artık değişmeyen promosyon ürünleri yerine son zamanlarda ilginç promosyon ürünleri de kullanılmaya başlandı. Burada aslında amaç ilk bakışta farklı gelen ürünlerin reklam ve tanıtım alanında kullanımıyla oluşan bir süreçtir. Bu ürünlere yüzlerce örnek verebiliriz ancak genel olarak alışıldığın dışındaki cisimlerdir diyebiliriz. Genel olarak örnek vermek gerekirse, 3d cisimler, gizli kameralı oyuncaklar, ilginç usb bellekler bunlardan sadece birkaçıdır. Bu ürünler genelde hobi tarzı aletler olarak da karşımıza çıkarlar. Fiyat bakımından da diğer klasik promosyon malzemeleri ne göre biraz daha maliyetlidir. Peki bunu hangi firmalar tercih ederler? Bu alanda kısıtlama yapmak çok doğru değildir. Ancak yeni bir ürün geliştiren veya farklı bir yol izlediğini hissettirmek isteyen şirketlerin kullanacağı gizli bir mesaj gibidir aslında.

İlginç promosyon ürünleri segmentindeki hemen hemen tüm ürünler ithal ürünlerdir. Aslında daha çok ilgi çekici ve hızlı kullanım için üretimi yapılan bu parçaların üzerilerine baskı yapılarak promosyon amaçlı kullanım elde edilmektedir. Yurt dışında Avrupa ve ABD’de kullanımı çok daha yaygın olan ilginç promosyon ürünleri, kullanım bakımından Türkiye içerisinde en çok İstanbul merkezli faaliyet gösteren firmaların kullandıkları promosyon ürünleridir. Aslında müşteri açısından bakıldığında hedeflenen kitleyi oldukça heyecanlandıran ve dikkatini çeken ürünlerdir. Belki çok geniş bir yelpazeye hitap edilemez ancak yönelinen kesimin dikkati rahatlıkla çekilebilir.

Promosyon Ürünleri Fiyatları

Reklam tanıtım maliyetleri firmaların önemle üstünde durdukları konulardandır. Promosyon ürünleri fiyatları çok geniş bir yelpazede listelenebilir. Ancak en ucuz promosyon ürünleri başka tükenmez kalem diye bilinen promosyon malzemeleridir. Hem baskı alanı hem de kullanım genişliği Türkiye’de ve hatta dünya da en çok kullanılan üründür. Bu bir bakıma hem ihtiyaç hem de tanıtım amaçlı kullanılır, diğer yandan da fuar alanlarında dahi dağıtım sağlanabilinir.
Burada karşımıza ‘’kalite’’ mi yoksa ‘’fiyat’’ mı ikilemi çıkar karşımıza. Eğer bu ikilemi sık sık yaşıyorsanız daha optimist davranarak şirket bütçesi de uygun ise kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Açıkça söylemek gerekirse şirket imajı ve kullanılan promosyon ürünü her zaman için özdeşleştirilir. Tabi ki firmanın o dönemki planlarına göre de değişebilir.  

  • Eğer spot bir çalışma varsa ve tanıtılan mal-hizmetin bir an önce geniş kesimlere anlatmak gerekiyorsa ucuz promosyon ürünleri kullanılabilinir. Ancak her zaman fiyat araştırması yapmak faydalıdır. 
  • Özellikle İstanbul Promosyon Firmaları genelde Avrupa yakasında bulunan birçok merkezde toplanmıştır. 
  • Eskiden bu yana cazibesini kaybetmeyen Tahtakale ve istoç bunların başında gelmektedir. 

Ancak günümüzde bu ayrım git gide ortadan kalkmaktadır. İstanbul’un Avrupa yakasında bir çok yerde firmanıza uygun promosyon ürünler bulabilirsiniz. Bunu internet yoluyla da yapmak çok sık kullanılan yöntemdir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta ise satın alınan ürünlerin adeti ne kadar fazla ise birim maliyet o kadar düşer. Farklı ürünlerden az sayıda ancak çeşitli yaptırmaktansa çok sayıda aynı tip ürün yaptırmak daha ucuza mal olmaktadır. 

Ucuz Promosyon Ürünleri

Fuar dönemleri, festivaller, açılışlar ve özel günlerde kullanılacak ucuz promosyon ürünleri satış ve pazarlamaya destekçi olan ürünlerden daha farklıdır. Genel itibariyle özel günler diyebileceğimiz dönemler için seçilen ürünler konusunda hassas olunmalıdır. Tanımın yapılacağı mekan, tanıtılan veya reklamı yapılacak ürün hatta fiyatları dahi oldukça önemlidir. 

Renkler burada bize önemli bir ipucu vermektedir. Öncelikle hakim rengin ne olacağını bilirsek mekanda dağıtılacak ürünlerin baskısı veya zemini de o renk seçilir. Genelde bu tanıtım mekanlarında iç mimar tutulacağı için ondan yardım almakta fayda var. Promosyon ürünlerinin dağıtılacağı mekanın havasına atmosferine uygun ve de ürünü gölgede bırakmayacak nitelikte promosyon ürünü seçilmelidir. Bu tarz günlerde hayal gücü zorlanmalı ve mümkünse daha önce görülmemiş ucuz eşantiyon malzemeleri dağıtılmalıdır. Bu şekilde etkiniz muhtemelen çok daha fazla olacaktır ve üretimi yapılan mal ve hizmetler konusunda olumlu geri dönüşler alacaksınız. Ancak yine de unutulmaması gereken bir nokta, o da seçilen promosyon ürünleri listesi nin önemi çok büyüktür. Bu tercihleri yaparken genelde aynı şirketin geçmiş dönemde yaptığı işleri yani referansları sorulmalıdır. Diğer yandan da logosu basılacak şirketin daha önceden hangi ürünleri yaptırdığı araştırmalı ve kurum kültürüyle bağdaşmayacak ürünlerin kullanımı engellenmiş olacaktır.

  1. Sonuç olarak söylemek makaleyi bitirirken, promosyon ürünleri alanında hizmet veren firmaları iyi seçmek gerekmektedir. 
  2. Eğer kurumsal bir firmada çalışıyorsanız geniş ürün ve fiyat seçenekleri sunan firmalarla anlaşmak daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Özellikle promosyon ürünleri fiyatları konusunda çok fazla sonuç veya liste bulabilirsiniz. 
  3. Bunları değerlendirirken her veriyi kullanmalısınız ama zaman detayını gözden kaçırmamak gerekmektedir. 
Doğru zamanda, uygun promosyon fiyat ve ürün yelpazesi konusunda size geniş seçenekler sunabilecek firmalarla anlaşmanız hem zamanınızın hem de paranızın doğru yerlere gitmesini sağlar. Tabi ki tüm bunları gerçekleştirirken en önemli unsur olan ‘’kalite’’ ögesini hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekmektedir.



promosyon ürünleri

Geçmiştedaki sistemi “ayrılırken öde” ya da “dağıtım” esasından oluşmaktaydı Bu sisteme göre rozet imalat hangi bir yıl haykırışlere ödenen haykırış aylıkları, çalışmakta olan aktif nüfusun ödediği primlerle karşılanmaktadır. ve parametreler aynı kaldığı taktirde “dağıtım” sistemi, en cazip, uygun, kolay ve sorunsuz bir sistem olup enflasyonist baskılara rahatça karşı Rozet imalatı dönemde haykırış aylığı alanlar (pasif üyeler) ile prim ödeyen çalışanların (aktif üyeler) arasındaki bu kaderini tayin eden en önemli ölçüttür.  promosyon ürünleri 15 yıldır yaşlı nüfusun oranının giderek artması ile yaşanan demografik değişimler, “dağıtım” yöntemini benimseyen sistemini doğrudan büyük ölçüde etkilemiştir. Bu da tehlikeli boyutlarda finansman sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Söz konusu bu ve böylelikle topluma yüklenmiştir.Yaşının yükseltilmesi • Minimum prim ödeme süresinin arttırılması • Haykırış aylığı hesabına esas teşkil eden matrahı oluşturan yıllık ortalama kazanç tespitinin ucuz promosyon ürünleri yıl veya yıllar yerine tüm hizmet süresine yayılması • 3 basamağa yayılması Buradaki amaç, 1. ayaktaki ana sistemin maliyetini ve yükünü, seviyesini düşürerek, aradaki açığı özel planlarıyla finanse ederek kapatmaktır. Ancak bütün bu çözümler mali sorunları sadece ertelemeye yaramaktaydı. yapılan reformu, sistemin zorunluluk kısmına odaklanmıştır. İlave gönüllü planların olduğu üçüncü ayak, yeni sistem için önemli olmakla beraber, zorunlu sistemin finansal sürdürülebilirlik sorununu çözememektedir. Sorunun çözümü için, sosyal güvenliğin yaşlılık kısmına ilişkin bireysel hesaplar işletilmektedir. Yaşlılık haykırışliği ile ilgili hizmetin özel tedarikçileri, reform içinde yer alarak önemli rol oynamışlardır. Bununla birlikte özel tedarikçilerin işe karışması, Polonya’da sosyal güvenliğin özelleşmesi anlamına gelmemektedir. Sadece sosyal güvenliğin bir kısmının işleyişine özel tedarikçiler davet edilmiştir. Sistem, bunu mümkün kılacak ve tutarlı çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Polonya’nın zorunlu yaşlılık sistemi olan birinci ve ikinci ayak birlikte tamamen aynı rolü oynamakla beraber, rozet imalatı birinin gelecekteki haykırış maaşlarının kaynağını oluşturma bakımından farklılıkları bulunmaktadır.
Yeni yaşlılık sisteminin yegane sosyal amacı, insanların yaşam, ilginç promosyon ürünleri
boyu gelirlerinin etkin ve güvenli şekilde toplanmasını sağlamaktır. Yaşlılık
sistemi, birinci ve ikinci ayaklar olmak üzere iki alt kısma ayrılmıştır. Yeni
sistemin birinci ve ikinci ayakları yeni doğmuş ikizler olup, önceki sistemle
a
dayanmakta ve yaşlılık katkıları iki ayak arasında bölünmektedir. Birinci aya
çok az ortak yönler taşımaktadır. Birinci ve ikinci yaşlılık ayağı, hesapları
nk “dağıtım” esaslı ve daha çok işverenlerin katkılarıyla finanse edilirken, ikinci ayak ise tam fonlu olup tümüyle çalışanların katkılarıyla finanse
de
belirlenmektedir.
edilmektedir. Rozet imalatı iki ayak, gününde yıllık ödeme şeklinde maaş vermektedir. maaş miktarı, ödenen miktar ile kalan ömür beklentisi çerçevesi
n

da tam bir reform paketi 1998 yılında hazırlanarak parlementoya
sunulmuştur ve böylece “zorunlu”, 1 Ocak 1999’dan itibaren yürürlüğe girmiştir.
Ancak burada en önemli adım, işçilerin tasarruflarının yeni bireysel hesaplara
aktarmalarına izin verildiği ilk gün olan 1 Nisan 1999 tarihinde atılmıştır.

Yeni sistemi, 31 Aralık 1948’den promosyon ürünleri doğanlar
için eski sistemin yerini almıştır. Belirli fayda (defined benefit) esaslı
programdan, belirli katkı (defined contribution) esaslı programa geçildiği yeni
sistem, diğer ülkelerde uygulamaya giren reformlarla benzerlikler taşımaktadır.
m tasarımı hem de aşamalı uygulaması, diğer ülkelerde yapılan reformlarından
Dünya Bankası’nın yaklaşımını bir çok yönden takip etmekle birlikte, reformun h
eönemli farklılıklar göstermektedir. geçiş süreci, 3 yaş grubuna bölünmüştür. 30
eni karma sisteme katılmak zorunda bırakılmıştır. 30-50 yaş arasındaki
vatandaş
yaşının altındaki vatandaşlar, hem kamu ayağına hem de özel ayağa katkı yaparak
ylar, yeni ulusal belirli katkı planına katkı yapma zorunluluğunda bulunmakla beraber, yeni belirli katkılı özel fonlarına katkı yapmayı 30 Eylül
1999 tarihine kadar tercih edebilmişlerdir. 50 yaş üzeri olan vatandaşlar ise, eski “dağıtım” sisteminden haykırış olmaya devam etmektedir
.




Promosyon Çerçeve

İlginç Promosyon ürünleri

Promosyon çerçeve sevdiklerinizin resimleri hem başucunuzda duracağı, hemde firmanızın reklamının yapılacagı bir üründür.
Çerçevelerin üzerine renkli logo baskısı yapılmaktadır.
Detaylı bilgi için bize ulaşın; info@vivapromosyon.com