promosyon şemsiye

Yağmur yağdığında kullanılan ve toptan ucuz satılan promosyon şemsiye , Doğu Anadolu‘da devlet aleyhine giriĢimlerde bulunmadıkları takdirde baskı yapılmamasını sağlayarak Erzurum‘un doğusunda Kars Beylerbeyliğini, Diyarbakır‘ın doğusunda ise Van Beylerbeyliğini kurmuş ve 1548 yılında bugünkü Türk-Ġran sınırına yakın yerleri güvenlik altına almıştı.

Şemsiye baskı olarak adlandırılan ve 15 Mayıs 1576 yılında Kazvin de ölümünden sonra taht kavgaları baĢlamıĢ ve bunun sonucunda 22 Ağustos 1576 yılında Safevi hanedanı Ġsmail Mirza olmuĢtur. ġah Ġkinci Ġsmail olarak adlandırılan Ġsmail Mirza Amasya AnlaĢması‘na sadık kalmamıĢ, Anadolu‘daki Türkmen Alevilere  propagandası yapmış, Osmanlı sınır boylarına müdahale etmiĢ ve Amasya BarıĢı‘na uymayacağının iĢaretlerini vermiĢtir. Ġran bir yandan propagandaya devam ederken bir yandan da bir Ģey olmamıĢ gibi dostluk gösterilerinde bulunmuĢtur. Ancak bu durum Şemsiye baskısı gözünden kaçmamakla birlikte Ġran ile imzalanan 1555 Amasya AntlaĢması‘nın Ģartlarına aykırı bir tavır içerisine girmek istememiĢtir17. Osmanlı Devleti‘nin bütün iyi niyetine karĢın Ġran‘ın KızılbaĢ Türkmenlere ġiilik propagandası yapması suretiyle halktan önemli para toplayarak Ġran‘a göndermesi, bu sayede de bir kısım halkı Ġran‘a göç etmeye ikna etmesi Osmanlı Devleti‘nin sınır güvenliğini tehlikeye sokmuĢtur. Bu durum da Osmanlı Devleti‘nin bazı önlemler olmuştur.
şemsiye toptan istanbul
toptan şemsiye fiyatları

promosyon şemsiye modelleri


Safevi Devleti‘nin Amasya Antlaması‘nın şartlarına uymaması üzerine promosyon şemsiye fiyatları fiili olarak harekete geçmiĢ, ġah II. Ġsmail‘in ölümü üzerine Osmanlı Devleti, Ġran Devleti‘nin baĢına kimse geçmeden ve ayaklanmalar baĢlamadan beylerbeyliklerinde bulunan askerle Ġran‘da zabtı mümkün olan yerlerin zapt edilerek muhafazasının sağlanması, muhafazası mümkün olmayan yerlerin ise tahrip edilmesi ve savaĢmayan halka dokunulmaması emrini vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder